rss

Toerisme

Contacteer ons

Lindenplaats 7
9180 MOERBEKE
tel. 09 346 80 05
Mail ons

Openingsuren

Openingsuren

ma. - vr.

08.00 - 11.45

woensdag

13.00 - 18.45

MOERBEKE: ZOVEEL MEER DAN SUIKERBIETEN EN REINAERT DE VOS.

Elke gemeente heeft haar specifieke charmes. Moerbeke heeft weliswaar geen statussymbolen maar wie er vertoeft wordt wel telkens verrast door de rust die er heerst. Hier, tussen de bossen en de kreken, dwaalt ook de geest van Reinaert De Vos: welkom in Moerbeke.
De charme van de Moervaart en het rustgevend decor van meersen en akkers, beminnelijke bruggetjes en de zo typische Waaslandse canadapopulieren, typeren Moerbeke. Het idyllische landschap, weelderig westen van het zoete Land van Waas en uniek natuurgebied lokken gans het jaar vele wandelaars en fietsers. De bruggetjes over de vaart, de knusse kunstwerken aan de Dam, Terwest en Koudenborm, leggen nog immer een link naar het vaak heroïsch verleden. De kreken en polders, sparren en heide, kenmerken nog steeds het Waas weemoeddorp, het stukje niemandsland in de allerbuitenste periferie van Gent.

REINAERT DE VOS KOMT TOT RUST IN MOERBEKE.

Sinds 15 oktober staat er een Reynaertbank in het park van het gemeentehuis in Moerbeke. De tekst werd uitgekozen door Rik Van Daele, Reynaertkenner bij uitstek. Het zijn de twee laatste verzen uit het dierenepos: “Met Syrapeel datsi ghinghen Ende maecten pays van allen dinghen”. Als bezoeker kunt u even tot rust komen op deze Reynaertbank en genieten van het kasteel en de prachtige tuin. Deze bank is een geschenk van het `IGP Land Van Reynaert` en is bedoeld als blijvende herinnering aan het voorzitterschap 2005.

Nieuws

    Komende Activiteiten