rss

Wandelen & fietsen

Toerisme

Lindenplaats 7
9180 MOERBEKE
tel. 09 346 80 05
Mail ons

Openingsuren

Openingsuren

ma. - vr.

08.00 - 11.45

woensdag

13.00 - 18.45

Wandelpaden

 • HEIDEBOS = Het natuurreservaat “Heidebos” bezit 4 bewegwijzerde wandelpaden, uitgewerkt door VZW Natuurpunt. Via de website kunt u de wandelkaart gratis downloaden.
 • ZUIDLEDEROUTE = Dit Provinciaal wandelpad start in het uiterste zuidwesten van onze gemeente, op de grens met Wachtebeke. Via Zuidlede en Moervaart bereikt u het mooie recreatie- en natuurdomein Puyenbroeck. De brochure kost € 1,25 en kan u bekomen bij de meeste toeristische diensten, alsook in de plaatselijke Openbare Bibliotheek en het Gemeentehuis, of via de website van Toerisme Oost-Vlaanderen.
 • PEREBOOMSGATROUTE = Ten noorden van de N49/E34 start aan de kerk op de wijk Kruisstraat een natuurwandelpad dat u langs de kreken tot in de wijk Koewacht brengt. Dit Provinciaal wandelpad wordt geopend op 9 oktober 2004. De brochure kost € 1,25 en kan u bekomen bij de meeste toeristische diensten, alsook in de plaatselijke Openbare Bibliotheek en het Gemeentehuis, of via de website van Toerisme Oost-Vlaanderen.
 • ANTON VAN WILDERODE LITERAIR WANDELPAD = De wandeltocht start aan het gemeentehuis, in het centrum van de gemeente maar is daarom geen dorpswandeling. Eenmaal buiten het centrum ontdekt u de prachtige natuur rondom onze gemeente. U maakt bovendien kennis met enkele dichtwerken van Anton Van Wilderode die hij op die plaats ook schreef of waar hij zich had laten inspireren.
  Deze wandelkaart met wegbeschrijving en achtergrondinformatie is te koop:
  • Gemeentehuis Moerbeke
  • Openbare Bibliotheek
  • Stort € 1,75 (= 1 kaart + portkosten) op rekeningnummer 091-0003098-23 met de mededeling: AVW wandelkaart. Per bijkomende wandelkaart stort u € 1,25 meer. Na ontvangst van de betaling wordt de wandelkaart opgestuurd.
 • ROND DE KREEK = een wandelpad rond De Grote Kreek in het noorden van onze gemeente. Klik hier (pdf, 425.5 kB) voor de wandelkaart.

Link met andere wandelwebsites: www.edelweisstappers.be

Fietspaden

 • CANTECLAERROUTE = Deze fietsroute van 42 km biedt je de mogelijkheid om het centrum van het Land van Waas te ontdekken. Vanuit Klein-Sinaai fiets je afwisselend tussen bossen en weidse akkerlanden richting Stekene. Vervolgens gaat het via het residentiële Puivelde en de prachtige dries van Sinaai tot aan de rand van Lokeren. Langs de oude spoorwegberm loopt de route in alle rust over het pittoreske Daknam naar Eksaarde en Moerbeke. Vanaf hier brengt de dijk van de Moervaart je terug richting Klein-Sinaai.
 • FIETSNETWERK WAASLAND = Het Waasland, dat is variatie troef. Op de grens met Zeeuws-Vlaanderen (Nederland) ligt een relatief onbekend, maar prachtig stukje krekengebied, te midden van uitgestrekte landbouwgronden. Vlak ten zuiden daarvan loopt een gordel van bossen, boven op een oude zandrug. De knooppunten loodsen je onder meer door het Heidebos en het Stropersbos. In het Waasland is ook water nooit veraf. Je fietst langs de vaak autovrije oevers van de Moervaart, de Zuidlede, de Durme en de Schelde. Fort Liefkenshoek, in de schaduw van de haven van Antwerpen, is omgebouwd tot een uniek bezoekerscentrum. De Wase stadjes Lokeren en Sint-Niklaas zijn allercharmanst. Het fietsnetwerk Waasland telt 133 knooppunten en ruim 700 kilometer fietswegen.
  Bestel de Fietsnetwerkkaart Waasland (meest recente uitgave: maart 2014).

De brochures kosten tussen € 1,25 en € 2 en kan u bekomen bij de meeste toeristische diensten, alsook in de plaatselijke Openbare Bibliotheek en het Gemeentehuis, of via de website van Toerisme Oost-Vlaanderen (met uitzondering van de Moer-Veld-Fietseling).