rss

Slachtbewijzen: registratie

Burgerzaken

Lindenplaats 7
9180 MOERBEKE
tel. 09 346 80 05
Mail ons

Openingsuren

Ook bancontact beschikbaar

Wat?

Enkel varkens, schapen en geiten mogen thuis worden geslacht. Voor gevogelte, konijnen en wild is er geen slachtaangifte vereist. Runderen en paarden mogen enkel in een slachthuis geslacht worden.

Zij die een SANITELnummer hebben en slachten in het slachthuis moeten zich niet meer registreren. Indien zij buiten het slachthuis wensen te slachten moeten zij zich ook registreren op de dienst Bevolking als “aangever privé- slachting” en een slachtbewijs aanvragen.

Zij die geen SANITELnummer hebben en ongeacht het type slachting (in een slachthuis of thuis) moeten zich éénmalig registeren op de dienst Bevolking als “aangever privé-slachting”. De registratie gebeurt maar één keer ongeacht welk dier. Indien je slacht in het slachthuis moet je deze registratie voorleggen in het slachthuis. Je hoeft dus geen slachtbewijs meer aan te vragen op de gemeente. Bij thuisslachtingen heb je wel nog een slachtbewijs nodig.

Wanneer?

Ten laatste 2 werkdagen en ten vroegste 10 dagen voor het slachten. De geldigheidsduur bedraagt 8 dagen. Aangifte van gestorven slachtdieren en noodslachtingen is niet meer nodig.

Wat moet ik meebrengen?

Identiteitskaart, sanitel- of registratienummer (eventueel).