rss

Erfgoedcel Waasland stelt programma Erfgoeddag op zondag 23 april 2017 voor

Op zondag 23 april 2017 is het weer zover. Dan zwaaien heel wat musea, archieven en heemkundige kringen in het Waasland hun deuren open voor Erfgoeddag en organiseren zij tal van gratis activiteiten, ditmaal rond het thema ‘Zorg’.

Erfgoedcel Waasland heeft gezorgd voor een programmakrant met een overzicht van wat er op Erfgoeddag te beleven valt in Beveren, Kruibeke, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht. De krant kan je online bekijken via www.erfgoedcelwaasland.be en is terug te vinden bij de toeristische dienst of in de bibliotheek van de deelnemende gemeenten. Ook kan je de krant aanvragen bij de Erfgoedcel Waasland per e-mail naar erfgoedcel@interwaas.be.

Een greep uit het aanbod…

Het Waasland staat weer garant voor een aantrekkelijk programma op Erfgoeddag. Een greep uit het aanbod vindt u hier (pdf, 5.4 MB). 

Thema: ‘Zorg’

Erfgoeddag is al aan haar 17de editie toe en draait dit jaar rond het thema ‘Zorg’. Met dit thema zoekt de erfgoedsector toenadering tot de zorgsector, want een geïntegreerd erfgoedbeleid staat vandaag hoog op de agenda. Zo is dementie een van de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen van onze tijd. Op lokaal vlak kunnen erfgoedinstellingen heel wat betekenen voor de reminiscentiewerking.

Verder komt naast de geschiedenis van de zorg ook de cultureel-erfgoedzorg aan bod op Erfgoeddag. Welke zorg heeft ons cultureel erfgoed nodig en waarom? Hoe gaan erfgoedorganisaties en verenigingen met deze zorg om? Wat bewaren erfgoedinstellingen, hoe en waarom doen ze dat? Dit (voor het publiek) grotendeels onzichtbare werk vraagt de nodige kennis, tijd, personeel en middelen. Tijdens deze editie van Erfgoeddag wordt het belang van dit alles extra in de kijker gezet.

interwaas

Terug naar alle nieuws