rss

De rookmobiel komt naar Moerbeke op dindag 12 september 2017

Van 9 tot 24 september 2017 is het de veertiendaagse van de veiligheid. Brandweerzone Centrum kan gebruik maken van de rookmobiel van de stichting brandwonden en daarom strijkt de rookmobiel op dinsdag 12 september 2017 neer op de wekelijkse markt van Moerbeke.

De rookmobiel heeft alles in zich om mensen te laten ervaren hoe moeilijk het is om de weg te vinden in de rook. In de rookmobiel krijg je 40 seconden de tijd om een huilende baby uit zijn slaapkamer te redden. Licht- en geluidseffecten zorgen voor een spannende en intrigerende belevenis. Na 40 seconden gaat de noodverlichting aan en moet de begeleiding de deelnemer uit de container halen.

Via deze rookmobiel wil Brandweerzone Centrum aantonen dat de aankoop, correcte installatie en het regelmatig onderhoud van een rookmelder ervoor zorgen dat u tijdig verwittigd wordt bij brand of rookontwikkeling, zodat u tijd hebt om de woning te verlaten. De evacuatie bij rookontwikkeling is evenwel niet vanzelfsprekend en de vertrouwde woning wordt bij rook een onherkenbaar doolhof. In deze rookmobiel wordt deze situatie nagebootst en kan iedereen de proef op de som nemen.

De rookmobiel is geschikt voor volwassenen en kinderen. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene. De rookmobiel is minder geschikt voor kleine kinderen daar het donker is binnenin.

Terug naar alle nieuws