rss

Buitenspeeldag

Buitenspeeldag 2019: woensdag 24 april 2019, de eerste woensdag na de paasvakantie.

Het wordt een knaller van een 12de editie! 

De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die enerzijds kinderen en jongeren aanzet om buiten te sporten en spelen in hun onmiddellijke woonomgeving, en anderzijds openbare besturen en ouders stimuleert om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten in die onmiddellijke woonomgeving. Dit hoogtepunt is een blijvende oproep om het buiten spelen en sporten aan te moedigen en op een positieve manier aandacht te vragen voor de specifieke noden van kinderen en jongeren in de publieke ruimte.

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon en de Vlaamse Overheid en op woensdag 24 April 2019 wordt die alweer voor de twaalfde keer georganiseerd. Naast Nickelodeon promoten ook Ketnet, VTMKZOOM, Studio100 TV, Nick Jr. en Kadet die dag het buitenspelen. Op die dag staken de TV-zenders tussen 13u en 17u hun programma’s en gaan de schermen helemaal op zwart.

In Moerbeke gaat deze leuke dag door in het park aan het gemeentehuis! Er zijn tal van activiteiten te doen!

Kom 24 april naar buiten en trommel je klasgenootjes, vriendjes, buurjongens en -meisjes op en maak er een spetterend avontuur van!

De affiche van deze topdag, kan je hier (pdf, 406.4 kB) vinden.

1127
Klik om te vergroten