rss

Vangactie kippen

20/03/2018

Geachte heer, mevrouw,

De kippen die in het gemeentepark rondlopen zorgen voor heel wat overlast. Het probleem neemt toe omdat de kippen zich voortplanten en zelfs gevoederd worden door omwonenden.

De burgemeester is verantwoordelijk voor loslopende dieren en heeft dan ook beslist om de kippen te laten vangen.

Wij hebben de buurtbewoners daar reeds van verwittigd en gevraagd om de kippen niet langer meer te voederen aangezien dit zeer nefast is voor het succes van de vangst.

Sinds vorige week zijn we met de vangactie gestart met in bruikleen gekregen kooien van het provinciebestuur. De gevangen genomen kippen worden opgehaald door het dierenasiel van Gent waar gezocht wordt naar een nieuwe thuis voor de kippen.

We stellen nu vast dat buurtbewoners deze vangst boycotten en de gevangen genomen kippen opnieuw vrijlaten.

Het vangen van de kippen is een diervriendelijke manier om het probleem op te lossen maar wordt nu onmogelijk omdat buurtbewoners de kippen terug laten ontsnappen. U meent wellicht uit dierenliefde te handelen door de diertjes hun vrijheid terug te geven, maar op deze manier tekent u wel hun doodvonnis.

Als we de dieren niet kunnen vangen, zijn we genoodzaakt om ze te doden. De kippenpopulatie moet worden ingedijkt aangezien dit een gezondheidsrisico inhoudt.

Wij hopen dus op uw medewerking om deze actie tot een goed en diervriendelijk einde te brengen.

Hoogachtend

B. Put R. De Caluwé

Secretaris   Burgemeester

Terug naar alle nieuws