rss

Interwie? Interwaas!

Interwaas viert zijn vijftigste verjaardag. Het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor streekontwikkeling heeft de socio – economische en culturele ontwikkeling van het Waasland en de dienstverlening aan de Wase gemeenten als doel. Beveren, Kruibeke, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas , Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht maken samen met Moerbeke deel uit van Interwaas.

Moerbeke-Waas trad toe in 2014 tot Interwaas omdat het de gemeente heel wat voordelen biedt. Een van de grote troeven van Interwaas is dienstverlening aan (kleinere) gemeenten die bepaalde activiteiten alleen moeilijk aankunnen of waar ze niet voor zijn uitgerust.

Interwaas is inmiddels actief op tien domeinen. Het stelt 35 mensen te werk en heeft zijn zetel in de Lamstraat 113 in Sint-Niklaas.

Waar ken jij Interwaas van?

* Wij werken mee aan de invulling van de site van de voormalige suikerfabriek. Het inplanten van een kmo-zone voor lokale bedrijven en een huisvestingsproject liggen op onze studietafel.

* Wij verdedigen de Wase belangen in de Waaslandhaven en bij de hogere overheden. Zo bijvoorbeeld gaan wij na hoe wij de mobiliteit in het Waasland kunnen verbeteren en maakten wij de schoolroutekaarten.

* Wij organiseren de Wase bibliotheeksamenwerking met BiblioWaas en de culturele Erfgoedcel Waasland. 

* Wij ondersteunen de gemeenten in hun dienstverlening. Zo brengen we in Moerbeke wegmarkeringen aan en maken wij ruimtelijke studies en uitvoeringsplannen.

* Wij zijn Vlaams energiehuis en verstrekken goedkope energieleningen.

Interwaas komt naar je toe

Onze verjaardag gaat niet onopgemerkt voorbij. Voor de gelegenheid creëerden Niko Van Stichel en Lut Vandebos een kunstwerk dat ons logo en onze werking symboliseert in – niet toevallig -  een ‘juwelendoosje’. Het kunstwerk staat vanaf zaterdag 7 juli tot en met donderdag 26 juli opgesteld op het pleintje aan de bibliotheek in de Statiestraat 4. Je kan het betreden om de illustraties over de werking van Interwaas te bekijken. Je wordt uitgenodigd om ermee in interactie te gaan en deel te nemen aan de bijhorende wedstrijd.

Meer info: www.interwaas.be en Facebook: Interwaas

Interwaas
Klik om te vergroten

Terug naar alle nieuws