rss

Gemeente Moerbeke vernieuwt straten

Vanaf 17 september start aannemer NV Van Robays (Zulte) met het vernieuwen van de asfaltlaag in een aantal straten, in opdracht van het gemeentebestuur van Moerbeke. Dit zal voor verkeershinder zorgen, maar we proberen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk tot een minimum te beperken.
De werken worden gerealiseerd in volgende 3 fasen:

  • Fase-1: Rondpunt aansluiting met Opperstraat, Statiestraat, Terweststraat, Spoorwegstraat, Spelonckvaart

Vanaf maandag 17 september tot en met vrijdag 21 september worden er werken uitgevoerd op het rondpunt aan de Opperstraat-Statiestraat-Spoorwegstraat. De bovenste laag asfaltverharding zal eerst af gefreesd worden om daarna een nieuwe laag asfalt op te plaatsen. Tijdens deze periode is geen doorgang mogelijk via het rondpunt, en wordt het verkeer omgeleid.

  • In de Statiestraat zal het verkeer steeds in beide richtingen kunnen passeren met aangepaste snelheid.
  • De eigenlijke asfaltering van Statiestraat gebeurt in 2 fasen: ene helft in de voormiddag, andere helft in de namiddag. Tijdens deze werken zal het plaatselijk verkeer steeds 1 helft ter beschikking hebben voor beurtelingse doorgang.
  • Nota: Bibliotheekbezoekers worden tijdens deze asfalteringsfase geleid tot parkeren in de Spoorwegstraat. Hiertoe wordt een speciaal daartoe voorziene bord geplaatst ‘BIBLIOTHEEK BEZOEKER – PARKEREN IN SPOORWEGSTRAAT AUB – POLITIE BEVEL’
  • De andere aansluitingen aan Opperstraat en Terweststraat zullen plaatsvinden met volledige afsluiting.
  • Alle verkeer op het rondpunt kan ten allen tijde via Spoorwegstraat terug afgeleid worden (deze straataansluiting zit niet in het project, gezien geen asfaltuitvoering)

Schermafbeelding 2018-09-10 om 20.54.23
Klik om te vergroten

  • Fase-2: Terwestvaart, Collemansbrug, Dorpvaart, Moerhofstraat

Vanaf maandag 24 september tot vrijdag 28 september worden in deze straten voorbereidende werken uitgevoerd waarbij het verkeer via beurtelingse doorgang plaatsvindt.
Vanaf 1 oktober tot en met vrijdag 5 oktober worden dan de eigenlijke werken uitgevoerd waarbij de bovenste laag asfalt eerst zal af gefreesd worden om daarna een nieuwe laag asfalt op te plaatsen. Tijdens deze periode is geen doorgang mogelijk door deze straten, en wordt het verkeer omgeleid. Er kan tijdens die week in deze straten ook niet worden geparkeerd, ook niet door bewoners. Na het plaatsen van de asfalt mag er pas vanaf de volgende dag terug over gereden worden.

Schermafbeelding 2018-09-10 om 20.54.42
Klik om te vergroten

  • Fase-3: Korte Damstraat en Melkerijstraat

Vanaf maandag 8 oktober tot en met vrijdag 26 oktober wordt de asfaltlaag in de Melkerijstraat, Korte Damstraat en op het einde van de Spelonckvaart vernieuwd, samen met het herstellen van de boordstenen en het voetpad in de Korte Damstraat. Op de dag dat de toplaag wordt vernieuwd, is er geen verkeer noch parkeren mogelijk in die straten, en wordt het verkeer omgeleid.
Uiteraard is de hele planning afhankelijk van de weersomstandigheden en kan deze dus nog wijzigen. Alle betrokken bewoners zullen tijdig door de aannemer op de hoogte worden gebracht van de precieze planning.

fase3

Terug naar alle nieuws