rss

Word klimaatgids

Wil je meer weten over klimaatverandering? En hoe dit grote thema op boeiende wijze als gids aan te brengen? Volg nu de cursus tot Klimaatgids (Fabriek Energiek, Zelzate).

Flora en fauna, mensen en natuur ondervinden effecten van het veranderende klimaat. Maar wat gebeurt er nu precies? Welke gevolgen heeft het, hier en in het Zuiden? En vooral: wat kunnen wij er aan doen? In de cursus Klimaatgidsen zetten we je op weg om het thema klimaatverandering te brengen voor een breed publiek. In vijf interactieve lessen en drie excursies maken we je wegwijs in de thema’s klimaat en klimaatverandering. Je krijgt tips om als klimaatambassadeur anderen te inspireren.

Voor wie 

Of je reeds een gidsenopleiding volgde of niet, is van geen belang. Iedereen met interesse voor klimaat is welkom.

Praktisch

Telkens op dinsdagnamiddag, startend op 25 september 2018. Inschrijvingsgeld bedraagt 64 euro. De cursus gaat door in Zelzate in Fabriek Energiek. Dit is het nieuwe provinciaal doe-centrum voor hernieuwbare energie. Dé ideale plaats om te praten over klimaatverandering vanwege de ligging aan de voet van de Zonneberg (het grootste zonnepanelenpark van de Benelux) met prachtig uitzicht op een Meetjesland en Waasland in volle energietransitie.

Inschrijven kan via Natuurpunt CVN.

Terug naar alle nieuws