rss

Oproep vorming inventariseren - PADVINDERS GEZOCHT

Een bospad, een veldweg, een doorsteekje in een nieuwe wijk... Trage wegen vind je overal. Ze zijn bedoeld voor traag, niet-gemotoriseerd verkeer. Fietsers en wandelaars, landbouwers en natuurliefhebbers weten ze zeker te vinden. Maar veel trage wegen zijn verdwenen of in onbruik geraakt door slecht onderhoud, door de aanleg van nieuwe verkavelingen of industrieterreinen. Sommige wegen werden samen met een akker omgeploegd, andere zijn afgesloten door aanpalende eigenaars...

Dat is jammer, want fietsen en wandelen op trage wegen is veiliger én plezieriger. Daarom verdient het tragewegennetwerk in onze gemeente meer aandacht. En daar maakt de gemeente werk van, in samenwerking met Trage Wegen vzw.

Hoe is het vandaag gesteld met onze trage wegen? Welke trage wegen zijn nog toegankelijk? Waar zijn er knelpunten? Welke verbindingen zijn er mogelijk van de woonkernen naar de lokale buurtschool? Deze vragen kunnen we maar beantwoorden nadat we de trage wegen in onze gemeente in kaart hebben gebracht. Dat is een enorme onderneming waarvoor wij graag een beroep doen op de streekkennis en het enthousiasme van onze bevolking.

Hebt u ook zin om te ontdekken welke trage wegen er nog zijn in onze streek? Kom dan naar de vormingsavond ‘inventariseren van trage wegen’ die we in onze gemeente organiseren samen met Trage Wegen vzw op 14 maart 2019 om 19h30 in het gemeentehuis. Daar maken we je wegwijs hoe je mee op pad kan om de trage wegen in de buurt te (her)ontdekken en te inventariseren.

Contactpersoon: Karen Van Autreve (karen.van.autreve@idm.be of 09/340.51.76)

Terug naar alle nieuws