rss

Oproep vrijwilligers verkiezingen 26 mei 2019

Voor de Federale, Vlaamse en Europese verkiezingen van zondag 26 mei 2019 is het gemeentebestuur op zoek naar vrijwilligers om de taken in één van de stem- of telbureaus te vervullen.  Heb je altijd al eens willen weten hoe het er achter de schermen in een stem- of telbureau aan toe gaat? Stel je dan kandidaat als vrijwillige voorzitter of bijzitter. Er zijn maar drie voorwaarden: je bent minimum 18 jaar, inwoner van Moerbeke en je bent stemgerechtigd.

Wat zijn jouw taken?

Stembureau:
Bijzitters nemen de identiteitskaarten aan, controleren de lijsten, controleren de volmachten, stempelen de kiezersbrieven af en helpen de kiezers in het stemhokje als ze daarom vragen.  De stembureaus zijn geopend van 8.00 u tot 14.00 u.

Telbureau:
Tellen van de stemming. De telbureaus, die georganiseerd worden in Lochristi, komen samen vanaf 15.00 u tot het einde van de telling.

Elke medewerker kan rekenen op een hapje en een drankje en een vergoeding vastgesteld door de Federale Overheid.

Interesse?

Kom eens langs bij de dienst verkiezingen in het gemeentehuis (eerste verdieping) of stuur een e-mail naar  verkiezingen@moerbeke.be met jouw voorkeur om als bijzitter of voorzitter te zetelen en dit voor 1 april 2019. Eenmaal geregistreerd als vrijwilliger, kan je bij een volgende verkiezing worden opgeroepen. Uiteraard kan je op elk moment jouw registratie herroepen.

Terug naar alle nieuws