rss

Oktober 2019: maand van het bevolkingsonderzoek borstkanker

Vroegtijdigeopsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar een screeningsmammografie nemen.

In juni 2001 startte de Vlaamse overheid met het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Het onderzoek moedigt vrouwen van 50 tot en met 69 jaar aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt.

Borstkanker kan al in een vroeg stadium worden ontdekt. Daardoor is het één van de ziekten die in aanmerking komen voor een bevolkingsonderzoek.

Tijdig opsporen is belangrijk. Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een zwaardere behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

Wil je jouw situatie over de bevolkingsonderzoeken naar kanker opzoeken?

Dat kan online én mobiel met:

Daar kan je ook je vaccinaties, medisch dossier en medicatieschema vinden.

Inloggen kan via je elektronische identiteitskaart. Je kan ook de app ‘itsme’ gebruiken

InonzegemeenteMoerbekeliet 67,2% van de vrouwen van 50 tot en met 69 jaar zich preventief onderzoekenenzoscorenwe hoger dan de  deelname in onze provincie.

We zijn als gemeente trots op dit cijfer en streven ernaar om dit gunstigecijfer te behouden en zelfs nog te verhogen in de toekomst.

.................................................................................................................................................

Heb je vragen?

Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie,neem contact op met je huisarts.

Meer weten over het bevolkingsonderzoek?

Bel gratisnaar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60160

tussen 9 en 12 uur en 13 en 16 uur, stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be, of surf naar

www.bevolkingsonderzoek.be/borstkanker.

borstkankeronderzoek
Klik om te vergroten

Terug naar alle nieuws