rss

Awel zoekt 180 nieuwe beantwoorders

Awel, de hulplijn voor kinderen en jongeren, is op zoek naar bijna 200 nieuwe beantwoorders. Dat is nodig om een antwoord te kunnen bieden aan de meer dan 500 oproepen die elke dag binnenstromen. Jongeren chatten, mailen of bellen met uiteenlopende vragen, over verliefd zijn tot niet goed in hun vel zitten. Wie zich geroepen voelt om een luisterend oor te bieden, kan zich nu kandidaat stellen voor een gratis opleiding.

Awel helpt echt

Vertellen volstaat vaak. Het lucht op, en al zeker als de ander luistert in alle openheid. De vrijwillige beantwoorders van Awel hebben geleerd om actief te luisteren, meevoelen en meedenken.

“De beste schuilplek is een luisterend oor”

Deze geborgenheid die kinderen vinden bij Awel, wanneer ze hun verhaal niet aan familie of vrienden kunnen of durven vertellen.

Word beantwoorder – via chat, e-mail of telefoon

“Wat ik leer bij Awel heeft ook mijn persoonlijke relaties versterkt. Ik geef gemakkelijker iemand mijn volledige aandacht, ook al blijft het verleidelijk om te zeggen “Dat had ik onlangs ook!”, aldus een vrijwilliger die intussen al enkele jaren chat voor Awel.

Je kiest voor chat, e-mail of telefoon en beantwoordt van thuis uit na de werkuren. De lijnen zijn open tussen 16u en 22u.

Gratis opleiding

Awel zoekt een bonte mix van mensen die anderen willen helpen.Ben je ouder dan 18 jaar? Meld je dan aan bij Awel voor een gratis opleiding van zes maanden via www.awel.be/word-beantwoorder.

Affiche Awel

Terug naar alle nieuws