HEEL HET LAND - 10 dagen van troost en hoop

  • 28 april 2021

“Heel het land” is een tiendaagse waarin we met velen het land weer helen. Er wordt de mogelijkheid gegeven aan een breed publiek om stil te staan bij alle verlies gelinkt aan de coronacrisis. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt.  

Ferm Moerbeke wil samen met het Sociaal Huis van Moerbeke meewerken aan dit initiatief . Niet onder de vorm van een massa-event, maar als een verbindend bubbel-event. Op deze manier willen we tijd en ruimte geven voor troost en hoop.

"Heel het land" aanbod

  1. Een "troostwandeling” van ongeveer 6,5 km die op elk moment gewandeld kan worden in de week van 30 april tot 9 mei. Jullie krijgen een uitgestippelde route en een starterspakket. Het begin- en eindpunt is aan de "troostplek” in de Bevrijderstraat. Graag inschrijven voor 28 april.

    De wandeling kan in bubbels van 4 gedaan worden. Iedereen is welkom. Laat je niet afschrikken indien je alleen bent, er wordt een aangepaste bubbel voor jou voorzien.
     
  2. Het hoogtepunt van deze 10 dagen van hoop en troost vindt plaats op zaterdag 8 mei van 14u00 tot 17u00. Op die dag zijn enkele mensen van het bestuur aanwezig op de troostplek. Ook wie enkel een bezoekje wil brengen aan de troostplek is welkom - de nodige serene sfeer zal aanwezig zijn. Hiervoor graag inschrijven voor 5 mei. 

Deelnemen? 

Om alles coronaproof te laten verlopen, dien je vooraf in te schrijven en door te geven met hoeveel personen je wenst te komen. Inschrijven kan bij Veerle de Nys (09 346 62 37 of via mail) en Martine Dieleman (0474 66 96 12 of via mail)

Tot dan?!

HEEL HET LAND’ is een initiatief van Ferm, Kunstwerkt vzw, Cera, Moving Closer en We have the choice i.s.m. het Sociaal Huis.

Troostplek Moerbeke

Troostplek in Moerbeke met een infobord, bank en plantruimte
Ingang gemeentepark via Bevrijdersstraat