Dambrug onderbroken van 3 tot 14 mei door herstellingswerken

  • 15 april 2021

Update werken

Woensdag 5 mei

De werken aan Dambrug zijn volop bezig. Helaas liet De Vlaamse Waterweg nv ons deze middag weten dat er extra dringende werken moeten gebeuren. Voor deze werken moet de brug open blijven staan (= verplicht droogproces van het product dat gebruikt wordt). De brug blijft tot 14 mei afgesloten voor alle verkeer.

Let op, omrijden via de Tragel is niet toegelaten. Deze omleiding is enkel voor fietsers en voetgangers. Er wordt extra gecontroleerd. 


 

Van 3 tot 14 mei 2021 voert De Vlaamse Waterweg nv herstellingswerken uit aan de Dambrug over de Moervaart in Moerbeke. Er is een omleiding voorzien voor alle verkeer. 

Toegankelijkheid tijdens de werken

Gezien er aan de Dambrug gewerkt wordt, kan er tijdens de volledige duurtijd van de werken geen verkeer passeren. Er wordt een omleiding voorzien in beide richtingen. 

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen de Moervaart oversteken ter hoogte van Coudenbormbrug (rondgaan via Damstraat, Heirweg en Oostvaart) of Terwestbrug (rondgaan via Damstraat, Plaisantstraat, Opperstraat, Terweststraat en Prijckestraat) en de Tragel volgen tot Dambrug.

Autobestuurders

Autobestuurders rijden rond via Korte Damstraat, Hospicestraat, Moerhofstraat, Dorpvaart, Statiestraat, Spoorwegstraat, Terweststraat, Wachtebekesteenweg, Peene en Kalvebrug om de Moervaart over te steken via de Kalvebrug in Wachtebeke. Daar vervolg je je weg via Stenenbrug en Rechtstraat. Verkeer dat in Eksaardsedam moet zijn, vervolgt zijn weg via Dam en Eksaardsedam. De omleiding wordt gevolgd in beide richtingen.

Omrijden via de Tragel is niet toegelaten, deze omleiding is enkel voor fietsers en voetgangers. Er wordt extra gecontroleerd. 

Openbaar vervoer

Ook buslijn 49 (Zelzate-Moerbeke-Lokeren) van De Lijn moet omrijden. Hieronder een overzicht van de niet-bediende haltes en vervanghaltes door de omeiding. 

Niet-bediende haltes

  • Moerbeke: Damstraat / Waaigem
  • Eksaarde: Basisschool / Brug

Vervanghaltes

  • Moerbeke: Korte Damstraat
  • Eksaarde: Brug