Moerbeke renoveert!

  • 21 september 2020

Renovatie van de woning is een opdracht waar nogal wat mensen tegenop zien. Nochtans verhogen renovatiewerken het comfort en de waarde van je woning, en kan je bovendien heel wat energie – en dus ook euro’s! – besparen.  

BENOveren

Gemeente Moerbeke en Provincie Oost-Vlaanderen willen met de steun van de Vlaamse overheid particulieren een helpende hand reiken om te BENOveren. Beter renoveren dus, met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

Als inwoner van Moerbeke kan je door deze samenwerking gratis renovatieadvies aan huis krijgen. Een deskundige van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen maakt samen met jou de huidige staat van je woning op en ontwikkelt een stappenplan om je woning klaar te maken voor de toekomst. Wat zijn voor jouw woning duurzame en betaalbare oplossingen op vlak van isolatie, verwarming, ventilatie , ...? Na het bezoek ontvang je een uitgebreid adviesverslag met alle informatie op maat van jouw woning.

Als je dit wenst, kan je vervolgens ook gratis deskundige begeleiding krijgen. Onze vakspecialist zoekt naar aannemers, vraagt voor jou offertes op en is thuis in het aanvragen van premies. Door met vele buurtbewoners tegelijk te renoveren, kan je in sommige gevallen zelfs van goedkopere prijzen genieten.

Infomoment

Op 31 maart 2021 is er een infomoment in Buurthuis Kruisstraat (Weststraat 13). Je kan er op afspraak langskomen voor informatie over Moerbeke renoveert. Er zal ook een afkoppelingsdeskundige van Aquafin aanwezig zijn die advies zal geven over het afkoppelen van hemelwater. Voor het afkoppelingsadvies voorzien we 30 minuten per woning, weer er dus snel bij want de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan via deze link.

Gratis renovatieadvies

Je kan uiteraard nog steeds inschrijven voor gratis renovatieadvies aan huis. Momenteel staan de huisbezoeken even on hold. Na je inschrijving krijg je de keuze tussen een online renovatieadvies of een huisbezoek van zodra het weer mogelijk is. 

Meer informatie?

In de pdf bestandInfobrochure Moerbeke renoveert (356 kB) lees je meer over het project. 

Vragen stellen kan ook aan het steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen, via mail dubo@oost-vlaanderen.be of via het nummer 09 267 78 49 (op maandag, dinsdag en vrijdag) of 09 267 78 07 (op woensdag en donderdag).