Nieuws uit Moerbeke

  • 19 april 2021
Campagnebeeld groepsaankoop zonnepanelen

Schrijf je in voor de groepsaankoop zonnepanelen

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de vijfde keer een groepsaankoop zonnepanelen. Zonnepanelen blijven een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank.
Interieur cafetaria sportcomplex
  • 15 april 2021

Uitbater gezocht voor cafetaria sportcomplex Moerbeke

FARYS|TMVW en gemeente Moerbeke zijn op zoek naar een concessionaris die zal instaan voor de uitbating van de cafetaria in het nieuwe sportcomplex van Moerbeke. 
Logo van Vlaanderen Feest 2020
  • 15 april 2021

Vlaanderen feest!

Ter gelegenheid van het jaarlijkse Feest van de Vlaamse Gemeenschap plant Vlaanderen Feest! ook in 2021 weer een zo breed mogelijke 11-daagse activiteitenwaaier. Vlaanderen Feest!
Campagnebeeld reNUveren
  • 13 april 2021

Vlaamse overheid start campagne 'reNUveren'

Nu. Nu moeten we renoveren of beter reNUveren. Dit jaar maakt de Vlaamse Regering tot 300 miljoen euro vrij om de Vlaamse renovatiestrategie vorm te geven op het terrein. Bij energiezuinige gebouwen wint namelijk iedereen: de eigenaars, de bouwsector, het klimaat en de energiefactuur.
Dambrug Moerbeke
  • 15 april 2021

Dambrug onderbroken van 3 tot 7 mei door herstellingswerken

Van 3 tot 7 mei 2021 voert de firma Heyrman-De Roeck nv in opdracht van De Vlaamse Waterweg herstellingswerken uit aan de Dambrug over de Moervaart in Moerbeke. Er is een omleiding voorzien voor alle verkeer. 
Voorjaarsnest van Aziatische hoornaar in struik
  • 14 april 2021

Kijk in uw kot

In 2004 is er via een scheeplading uit China een bevruchte koningin van de Aziatische hoornaar in de omgeving van Bordeaux terecht gekomen. Een incident met zeer grote gevolgen. Deze wespachtige is in hoog tempo Europa aan het koloniseren. Vlaanderen is helaas ook bereikt.
Invullen van een aangifte personenbelasting.
  • 12 april 2021

Je belastingaangifte ontvangen? Bekijk de mogelijkheden om in te dienen

Door de aanhoudende coronacrisis zullen er ook dit jaar geen zitdagen georganiseerd worden in de gemeente en de kantoren van de FOD Financiën om je te helpen bij je belastingaangifte. Heb je hulp of meer informatie nodig?
Overzicht basisregels tegen het coronavirus
  • 15 april 2021

Update maatregelen coronavirus: Einde van de paaspauze in zicht

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben in het Overlegcomité van woensdag 14 april de coronasituatie besproken.
Kinderen rond een aangeplante boom
  • 13 april 2021

Dikketruiendag op GBS De Vlinderdreef

Onder het motto “De kracht van 8” kregen de kinderen van GBS De Vlinderdreef op Dikketruiendag acht uitdagingen die het klimaat ten goede komen: juist sorteren, geen wegwerpverpakkingen mee naar school, de bank en de boekentas netjes houden, met de fiets naar school, de verwarming een gra
Kip in de natuur
  • 7 april 2021

Vogelgriep – opheffen van de ophokverplichting voor pluimvee en vogels van particuliere houders

Vanaf 6 april 2021 wordt het ophokken van pluimvee en vogels bij particuliere houders opgeheven. Deze ophokverplichting was in november 2020 opgelegd omwille van de besmettingen met hoogpathogene vogelgriep die in en rond ons land waren vastgesteld bij wilde vogels en bij gehouden pluimve