Nieuws uit Moerbeke

  • 24 september 2020
Promoafbeelding kampioenenviering coronaproof editie 2020

Wij zijn op zoek naar sportkampioenen

Naar jaarlijkse traditie organiseert de sportdienst i.s.m. de werkgroep sport en vrije tijd ook dit jaar de kampioenenviering, alleen zal die er deze keer wat anders uit zien. Dit jaar maken we er geen viering van, we komen alle kampioenen persoonlijk feliciteren.
corona
  • 24 september 2020

Langetermijnvisie voor risicobeheer coronamaatregelen

Zes gouden regels In deze langetermijnvisie staan de zes gouden regels centraal.  Ter herinnering, het gaat om de volgende regels:
Campagnebeeld Doe de deur dicht
  • 21 september 2020

Doe de deur dicht en red levens bij brand

Door alle binnendeuren in huis dicht te doen, kan je levens redden. Als er brand uitbreekt, blijft het vuur en de verstikkende rook – de grootste bedreiging – langer opgesloten. Zo is er meer tijd om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen als een rookmelder alarm slaat.
Raadzaal
  • 9 september 2020

Herbeluister de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn van 8 september

Op dinsdag 8 september om 19u30 kwamen de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn samen in het gemeentehuis.
Affiche Moerbeke renoveert
  • 21 september 2020

Moerbeke renoveert!

Renovatie van de woning is een opdracht waar nogal wat mensen tegenop zien. Nochtans verhogen renovatiewerken het comfort en de waarde van je woning, en kan je bovendien heel wat energie – en dus ook euro’s! – besparen.
Week van de handhaving: 5 tot 11 oktober
  • 16 september 2020

Zwerfvuilactie als startschot voor de week van de handhaving

Van 5 tot 11 oktober is het “week van de handhaving”. Tijdens deze week vragen we verhoogde aandacht voor sluikstort en zwerfvuil.  Om de week van de handhaving in te zetten organiseert de gemeente een zwerfvuilactie op zaterdag 3 oktober tussen 14u00 en 17u00.
Bord gemeente- en stadsmonitor
  • 8 september 2020

Burgerbevraging Gemeente- & Stadsmonitor binnenkort in je brievenbus?

Is het leuk wonen in je buurt? Kan je veilig fietsen in je gemeente? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten in je gemeente? …
Hof van Koudenborm dronebeeld
  • 21 september 2020

Wase Erfgoedprijs

De Wase Erfgoedprijs wordt jaarlijks afwisselend uitgereikt aan cultureel erfgoedproject en onroerend erfgoedproject. Dit jaar ligt de focus op onroerend erfgoed.
Campagnebeeld energielanschap Waasland
  • 9 september 2020

Werk mee aan de regionale energievisie van het Waasland

Ken jij het Waasland of jouw omgeving als je broekzak? Hou je ervan om je kennis te delen én om bij te leren van andere streekkenners en experts? Heb je zin om mee te werken aan de duurzame toekomst van het Waasland en een nieuw hernieuwbaar energiesysteem voor de regio?
Logo Moerbeke Zomert
  • 7 september 2020

Winnaars fietszoektocht 'Moerbeke Zomert'

De zomer loopt stilaan op zijn einde en zo ook de fietszoektocht van 'Moerbeke Zomert'. De fietszoektocht én de deadline voor het indienen van de antwoordformulieren zijn voorbij.