Nieuws uit Moerbeke

  • 11 juni 2021
Water geven met een gieter

Zomerse temperaturen, maar spring zuinig om met water

Na een fris voorjaar hopen we met z’n allen op een zonnige zomer. Tijdens de warme zomermaanden brengt water de nodige verfrissing. De Watergroep staat in onze gemeente elke dag in voor de levering van lekker en gezond drinkwater.
Skater
  • 10 juni 2021

Speelstraat wordt skatestraat

Jeugddienst Moerbeke is op zoek naar vijf vrijwilligers die deze zomer één woensdag hun straat willen omtoveren tot skatestraat. Skaters vinden moeilijk een plaats waar ze veilig hun favoriete hobby kunnen uitoefenen.
Campagnebeeld IDM: Je afval is geld waard
  • 9 juni 2021

Je afval is geld waard, de nieuwe sorteercampagne van IDM

Tweederde van het afval in je grijze container hoort daar niet thuis. Dat is gebleken uit de sorteeranalyse die IDM eind vorig jaar liet uitvoeren.
Toegangsbord peddelroute waasland
  • 7 juni 2021

Ponton 2 van Peddelroute Waasland vanaf nu bereikbaar

Goed nieuws voor onze waterliefhebbers, want ponton 2 van Peddelroute Waasland is sinds kort bereikbaar. 
Heidebos
  • 10 juni 2021

Verhoogd brandgevaar in de natuurgebieden

In verschillende natuur- en bosgebieden in Vlaanderen ontwikkelen zich op dit moment, bij het begin van de zomerperiode, situaties van droogte. Deze kunnen zeer snel een acuut risico op brandgevaar met zich meebrengen.
Begraafplaats Moerbeke Center
  • 8 juni 2021

Vervallen columbariumconcessies begraafplaats Moerbeke Center en Kruisstraat

Volgens art. 82 van het huishoudelijk reglement op begraafplaatsen van 3 maart 2011 zal de verstrooiing van de as van de vervallen columbariumconcessies doorgaan op maandag 5 juli 2021.
Collega gezocht
  • 7 juni 2021

Het sociaal huis is op zoek naar een maatschappelijk werker

Het sociaal huis in Moerbeke is voor de periode van september 2021 tot en met maart 2022 op zoek naar een maatschappelijk werker die het team van drie enthousiaste medewerkers voltijds komt versterken.
Man die uitleg geeft aan burger bij Woonwijzer Waasland
  • 9 juni 2021

Aangepaste zomervakantieregeling bij Woonwijzer Waasland

Wens je begeleiding bij vragen rond wonen of energie? Wil je hulp bij het aanvragen van je premies? Ben je misschien op zoek naar een goedkopere energieleverancier? De medewerkers van Woonwijzer Waasland helpen je graag verder. 
Wekelijkse stand van zaken vaccinatiecentrum Lokeren
  • 8 juni 2021

Volg de wekelijkse stand van zaken in het vaccinatiecentrum van Lokeren

We zijn toegekomen aan de zogenaamde “brede bevolking”. Het doel voor deze en volgende week is om de leeftijdscategorie 50-59 jaar af te ronden. Deze week worden er heel wat eerste prikken gezet, in tegenstelling tot de afgelopen weken waarbij er ook veel 2e prikken zaten.
Overzicht basisregels tegen het coronavirus
  • 7 juni 2021

Update maatregelen coronavirus: Vrij en veilig reizen tijdens de zomer

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben in het Overlegcomité van vrijdag 4 juni de regels vastgelegd om deze zomer vrij en veilig te reizen.