Nieuws uit Moerbeke

  • 27 juli 2021
Wekelijkse stand van zaken vaccinatiecentrum Lokeren

Volg de wekelijkse stand van zaken in het vaccinatiecentrum van Lokeren

Het vaccineren van jongeren vanaf 12 jaar is volop aan de gang. Na 3 weken krijgen zij ook hun tweede prik zodat ze volledig gevaccineerd terug naar school kunnen. Werd jij uitgenodigd om je deze week te laten vaccineren? Bevestig dan zéker jouw afspraak. Kan je niet komen?
Wereldbol op het strand
  • 27 juli 2021

Reisplannen en nood aan een negatieve coronatest voor vertrek?

Met de zomer herneemt het leven stilaan terug zijn normale gang. Het zit er dus in dat je plannen hebt gemaakt voor een reis.
Visual veilig genieten thuis en op reis
  • 22 juli 2021

Overlegcomité scherpt reiscontroles aan

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op maandag 19 juli in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Het Overlegcomité verwelkomt de vooruitgang op het vlak van de vaccinaties, maar blijft waakzaam.
Overstroming
  • 19 juli 2021

Helpen helpt, de solidariteitsactie voor getroffenen van de overstromingen

Iedereen leeft mee met de slachtoffers van de overstromingen in ons land. Ook heel wat Moerbekenaren willen hun steentje bijdragen. Deze solidariteit is hartverwarmend!
Skater
  • 23 juli 2021

Dahlialaan en Drongendreef worden omgetoverd tot skatestraat

Skaters vinden moeilijk een plaats waar ze veilig hun favoriete hobby kunnen uitoefenen. Daarom werkte de jeugddienst het concept skatestraat uit, naar het idee van de welgekende speelstraat. Vrijwilligers houden op skatedagen een oogje in het zeil. 
Campgnebeeld een hart voor waas
  • 20 juli 2021

#Een hart voor Waas zoekt nieuwe projecten om te steunen

Heb jij een schitterend groen en sociaal idee waarmee je de wereld een beetje beter maakt? Kan je steun gebruiken om de kloof tussen droom en daad te overbruggen? Zet je projectidee op papier en Streekfonds Oost-Vlaanderen - #Een hart voor Waas helpt je op weg.
Vaccin toedienen in bovenarm
  • 6 juli 2021

Bevestig zeker je vaccinatieafspraak

Vanuit het vaccinatiecentrum kwam de boodschap dat er enorm veel mensen hun afspraak niet meer bevestigen. Dit zorgt voor enorm veel problemen:
Bib moerbeke
  • 23 juli 2021

Word jij voorleesvrijwilliger in de bib van Moerbeke?

Maandelijks organiseert de bib van Moerbeke een voorleesuurtje voor kinderen van 5 tot 9 jaar en dit van 14u00 tot 15u00.  Tijdens dit voorleesuurtje leest een vrijwilliger één of twee verhaaltjes voor rond een thema.
Droog maïsveld
  • 20 juli 2021

Droogte maart tot september 2020 erkend als ramp, vraag je schadevergoeding aan bij het Vlaams Rampenfonds

De ernstige droogte die plaatsvond van 15 maart tot 15 september 2020 is erkend als ramp. Sinds 13 juli 2021 kunnen landbouwers uit onze gemeente, die schade hebben geleden door de droogte, een aanvraag tot tegemoetkoming indienen bij het Vlaams Rampenfonds. 
Campagnebeeld schatten van vlieg
  • 30 juni 2021

Zoek jij de schat van Vlieg?

Ben jij een echte speurneus? Kom dan vanaf 1 juli de Schat van Vlieg in Moerbeke zoeken! Dit jaar staat alles in het teken van zien.