Nieuws uit Moerbeke

  • 18 oktober 2021
Omleiding

Omleiding rioleringswerken Opperstraat

Rioleringswerken Opperstraat De opperstraat is tijdelijk onderbroken tot en met vrijdag 22 oktober 2021 in beide richtingen ter hoogte van de Heidestraat wegens rioleringswerken.  Het verkeer kan rondrijden via de Drongendreef - Dorpvaart. 
Visual planMER huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval
  • 18 oktober 2021

Kennisgeving van het plan-MER voor het Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval (2023-2028)

OVAM heeft de procedure opgestart voor het opstellen van het plan-MER voor het Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval 2023-2028. Het Team Mer verklaarde de kennisgeving van dit dossier volledig op 28 september 2021. 
Overstekende vrouw met kinderwagen die je ziet door een autoruit
  • 13 oktober 2021

Snelheidscampagne 'Als je te snel rijdt, zie je minder'

In de nieuwe sensibiliseringscampagne 'Als je te snel rijdt, zie je minder' van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), die startte op 3 oktober, ligt de focus op waarom het zo belangrijk is om je aan de toegelaten snelheid te houden.
Bewegen op verwijziging logo
  • 11 oktober 2021

Pilootproject Bewegen Op Verwijzing

Heb je er ooit bij stilgestaan hoe veel - of hoe weinig - je beweegt per dag? Heeft iemand je ooit verteld hoe gezond bewegen is voor lichaam en geest? Wil jij op een veilige manier én met begeleiding meer bewegen?
Twee handen die in elkaar haken
  • 15 oktober 2021

Dag tegen kanker op donderdag 21 oktober

Jaarlijks krijgen meer dan 40.000 Vlamingen het harde verdict: kanker. Onthutsende cijfers waar je stil van wordt. Het betekent dat vroeg of laat iedereen met kanker te maken krijgt. Rechtstreeks of onrechtstreeks. 
Twee mensen die wandelen in een bos
  • 13 oktober 2021

Moerbeke wandelt op 11 november

Sportdienst Moerbeke en Wachtebeke organiseren op donderdag 11 november de familiewandeling van het jaar. Ze hebben twee wandelingen uitgestippeld, een wandeling voor met de kids en een langere wandeling. Onderweg vind je leuke opdrachten.
Campagnebeeld be alert
  • 7 oktober 2021

Test BE-Alert op 7 oktober 2021 - resultaten

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom testte onze gemeente vandaag BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. 
Campagnebeeld nachttarief
  • 14 oktober 2021

Verwarm anders en betaal minder: campagne voor afnemers met uitsluitend nachttarief

Veel gezinnen hebben het door de coronacrisis extra moeilijk om hun energiefactuur te betalen. Daarom wordt het sociaal energiebeleid in Vlaanderen uitgebreid en aangescherpt.
Energiebesparing
  • 13 oktober 2021

Bespaar op je energiefactuur

Nu de energieprijzen de pan uit swingen, kunnen we best allemaal ons energieverbruik beperken om een hoge eindfactuur te vermijden. Daarom organiseert Fluvius in samenwerking met Bond leefmilieu de online sessie ‘Bespaar op je energiefactuur’!
tuin met wandelpad in vraagtekenvorm
  • 7 oktober 2021

De Grote Grondvraag: gezonde grond is investering in de toekomst

Hoe gezond is jouw grond? Die vraag wil de OVAM samen met de Vlaamse gemeenten en steden helpen beantwoorden. De Grote Grondvraag geeft alle grondeigenaars in Vlaanderen de kans om te controleren of hun grond mogelijk vervuild is en eventueel gesaneerd moet worden.