Nieuws uit Moerbeke

  • 27 januari 2020
Sluiksorter aan een glasbol

Elke dag een sluikstorter ontmaskerd dankzij de mobiele camera's

Sedert begin december zet IDM de aangekochte mobiele camera’s in voor de strijd tegen sluikstorten. De eerste weken waren een testfase om het project te finetunen, maar ondertussen draait het project op volle toeren.
Bord gemeente- en stadsmonitor
  • 23 januari 2020

Burgerbevraging Gemeente- & Stadsmonitor binnenkort in uw brievenbus?

Is het leuk wonen in uw buurt? Kunt u veilig fietsen in uw gemeente of stad? Is er voldoende groen? Hoe tevreden bent u over de voorzieningen en diensten in uw gemeente of stad? …
Logo energiehuis
  • 14 januari 2020

Dim je energiekosten, ga langs bij jouw ENERGIEhuis

Wil je je energiefactuur verlagen? Of staan er renovatiewerken op de planning? Vragen rond thermografische scans of de zonnekaart? De medewerkers van Energiehuis Waasland staan klaar om jou te begeleiden en ondersteunen.
Logo Vlaamse Overheid
  • 8 januari 2020

Erkenning algemene ramp: storm en rukwinden tussen 9 en 15 maart 2019

De storm en de rukwinden die hebben plaatsgevonden tussen 9 en 15 maart 2019 worden als algemene ramp beschouwd. Moerbeke werd opgenomen in deze algemene ramp.
Afbeelding bloeddonors rode kruis
  • 20 januari 2020

Ons dorp geeft

Rode Kruis-Vlaanderen zorgt het hele jaar door voor veilig en voldoende bloed, plasma en bloedplaatjes. Met dank aan donoren in heel Vlaanderen. Dus ook in onze gemeente.
Afbeelding nieuwe openingsuren
  • 14 januari 2020

Bibliotheek: nieuwe openingsuren vanaf 01/01/2020

Let op, vanaf 1 februari 2020 wijzigen de openingsuren van de bibliotheek van Moerbeke.   
Logo Rode Kruis Moerbeke Wachtebeke
  • 3 januari 2020

Volg een cursus eerste hulp bij Rode Kruis Moerbeke-Wachtebeke

Deze cursus is een basisopleiding. Je leert hoe je moet reageren in een noodsituatie en hoe je gepast eerste hulp kan verlenen. Ook de verzorging van vaak voorkomende aandoeningen komt aan bod. Als je slaagt voor het examen, krijg je een brevet.
Parkeerborden autodelen
  • 16 januari 2020

Autodelen

Autodelen, dat is: - Gemakkelijk: Verlies geen tijd met praktische zaken en beschik altijd over een deelauto in je buurt. - Kostenefficiënt: Spaar jaarlijks een heleboel geld door enkel je effectieve gebruik te betalen.
Logo IDM
  • 9 januari 2020

Check goed je kalender voor de nieuwe rondes papier en karton

Vanaf 1 januari zijn er aparte ophaalrondes voor het Papier en Karton. Voor alle straten in Moerbeke betekent dit dat Papier en Karton voortaan op donderdag wordt opgehaald. 
Logo sportdienst
  • 19 december 2019

Zet het nieuwe jaar sportief in!

Zin om wat meer te bewegen in het nieuwe jaar? Of op zoek naar nieuwe uitdagingen? Goed nieuws, want ook dit jaar heeft de sportdienst heel wat sportactiviteiten in petto.