Nieuws uit Moerbeke

  • 13 februari 2020
Afbeelding van een mevrouw aan de noodcentrale 101 en 112

Eén keuzemenu voor de twee noodnummers

Sinds 11 februari voert België één keuzemenu in voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken.
Logo De Watergroep
  • 6 februari 2020

Maatregelen waterlek Spelonkcvaart

In de loop van januari zijn er enkele lekken vastgesteld in de Spelonckvaart in Moerbeke. Deze lekken zijn vermoedelijk ontstaan na een onderhoud van ondergrondse brandkranen. Dit onderhoud veroorzaakte plaatselijk grote druk in de leidingen, waardoor er lekken zijn ontstaan.
Bord gemeente- en stadsmonitor
  • 23 januari 2020

Burgerbevraging Gemeente- & Stadsmonitor binnenkort in uw brievenbus?

Is het leuk wonen in uw buurt? Kunt u veilig fietsen in uw gemeente of stad? Is er voldoende groen? Hoe tevreden bent u over de voorzieningen en diensten in uw gemeente of stad? …
Logo Vlaamse Overheid
  • 8 januari 2020

Erkenning algemene ramp: storm en rukwinden tussen 9 en 15 maart 2019

De storm en de rukwinden die hebben plaatsgevonden tussen 9 en 15 maart 2019 worden als algemene ramp beschouwd. Moerbeke werd opgenomen in deze algemene ramp.
Beeld van een vrouw die haar vervoerbewijs toont aan de buschauffeur
  • 29 januari 2020

De Lijn: tariefaanpassing vanaf 1 februari

Op 1 februari past De Lijn de tarieven aan van een aantal vervoerbewijzen. Een volledig overzicht vind je op delijn.be/tarieven2020.
Afbeelding bloeddonors rode kruis
  • 20 januari 2020

Ons dorp geeft

Rode Kruis-Vlaanderen zorgt het hele jaar door voor veilig en voldoende bloed, plasma en bloedplaatjes. Met dank aan donoren in heel Vlaanderen. Dus ook in onze gemeente.
Logo Rode Kruis Moerbeke Wachtebeke
  • 3 januari 2020

Volg een cursus eerste hulp bij Rode Kruis Moerbeke-Wachtebeke

Deze cursus is een basisopleiding. Je leert hoe je moet reageren in een noodsituatie en hoe je gepast eerste hulp kan verlenen. Ook de verzorging van vaak voorkomende aandoeningen komt aan bod. Als je slaagt voor het examen, krijg je een brevet.
Sluiksorter aan een glasbol
  • 27 januari 2020

Elke dag een sluikstorter ontmaskerd dankzij de mobiele camera's

Sedert begin december zet IDM de aangekochte mobiele camera’s in voor de strijd tegen sluikstorten. De eerste weken waren een testfase om het project te finetunen, maar ondertussen draait het project op volle toeren.
Parkeerborden autodelen
  • 16 januari 2020

Autodelen

Autodelen, dat is: - Gemakkelijk: Verlies geen tijd met praktische zaken en beschik altijd over een deelauto in je buurt. - Kostenefficiënt: Spaar jaarlijks een heleboel geld door enkel je effectieve gebruik te betalen.
Logo sportdienst
  • 19 december 2019

Zet het nieuwe jaar sportief in!

Zin om wat meer te bewegen in het nieuwe jaar? Of op zoek naar nieuwe uitdagingen? Goed nieuws, want ook dit jaar heeft de sportdienst heel wat sportactiviteiten in petto.