Aangepast programma 'Samen veerkrachtig'

  • 22 oktober 2020

CA VA? HOE VOEL JE JE? HOE WAS JOUW DAG?
Eenvoudige vragen die aanzetten tot praten.

Thema 'Samen veerkrachtig'

Naar analogie van vorig jaar zetten wij als gemeente opnieuw volop in op het thema “Samen Veerkrachtig”. Dit jaar is het een bijzondere editie: sinds enkele maanden bepaalt corona ons dagelijkse leven. De invloed van dit virus op ons mentaal
welbevinden is enorm: het spreekt iedereens veerkracht aan. De slogan ‘Samen Veerkrachtig’ is dus meer dan ooit op zijn plaats.

Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te blijven voelen, ondanks een tegenslag of dip, en daar misschien zelfs sterker uit te komen. Maar soms is het gewoon écht te veel en zit je erdoor. Niet erg. Het kan helemaal geen kwaad om de boel even te laten waaien. Misschien is er wel iemand bij wie je terecht kan? Samen kan je meer dan
alleen. Leunen op andere mensen om op adem te komen en misschien te kiezen om het voortaan anders te doen. Ook dat is veerkracht.

Fit in je hoofd

Veerkracht is geen persoonlijkheidskenmerk. Je wordt dus niet geboren als super-veerkrachtig! Je kan je veerkracht versterken, net zoals je een spier traint. Fit in je hoofd is een online platform met een zelftest en 10 tips voor meer veerkracht.

Surf naar www.fitinjehoofd.be en ga er gerust mee aan de slag!

Ben je zelf veerkrachtig en hebben stress en pech geen invloed op jou? Weet dan dat je heel wat voor anderen kan betekenen. Door aandachtig te luisteren bijvoorbeeld, zonder te oordelen. En open te praten over je eigen problemen en de manier waarop je ermee omgaat. Je oprechte betrokkenheid kan wonderen doen voor de veerkracht van anderen.

Activiteitenaanbod

Naar jaarlijkse gewoonte heeft de gemeente een activiteitenprogramma uitgewerkt in het kader van 'Samen veerkrachtig', die loopt van 20 oktober tot 15 november. 

Door de verstrengde coronamaatregelen van eind oktober worden zo goed als alle aankomende activiteiten geannulleerd. Enkel de activiteiten voor kinderen jonger dan 12 jaar kunnen en mogen nog doorgaan. Bedankt voor jullie begrip.

Een overzicht van het aangepaste programma vind je in depdf bestandBrochure Samen Veerkrachtig (2.01 MB)