Snelheidscampagne 'Als je te snel rijdt, zie je minder'

  • 13 oktober 2021

In de nieuwe sensibiliseringscampagne 'Als je te snel rijdt, zie je minder' van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), die startte op 3 oktober, ligt de focus op waarom het zo belangrijk is om je aan de toegelaten snelheid te houden. Want of je het nu wil of niet, het is gewoon zo: als je te snel rijdt, zie je minder.

In het verkeer kom je vaak ogen te kort en moet je voortdurend alert zijn. Bovendien moet je kunnen anticiperen op de beslissingen van andere weggebruikers en onverwachte situaties: een koerier die een pakje moet leveren, een hond die net een kat ziet die net een mus ziet, een beginnende skater, een uitwijkende vuilniswagen of een bal waar zeker en vast nog een kind achteraan komt. 

Zelfs al ben je een natuurtalent of neem je dagelijks dezelfde weg, als je te snel rijdt, zie je minder. Dat ligt niet aan je rijkunsten, dat is gewoon een feit waar je zelf niets aan kan veranderen. Tenzij je je aan de toegelaten snelheid houdt.

De snelheidslimiet is gebaseerd op potentiële gevaren, mogelijke hindernissen en de kans op een ongeval. Wie zich aan de limiet houdt, heeft genoeg tijd om alles te zien én heeft nog de kans om tijdig en veilig te reageren in onvoorziene omstandigheden. Daarom is de snelheidslimiet ook de veiligheidslimiet.

Beloof jij ook om je aan de toegelaten snelheid te houden op www.beloofd.be