Spaarzaam met water, hoedoededa?

  • 24 juni 2020

Verstandig omgaan met kraanwater is meer dan ooit een brandend actueel onderwerp. Maar hoe pak je dat aan? Met de hulp van zeven studenten Communicatiemanagement aan Hogeschool PXL lanceert AquaFlanders online een reeks eenvoudige tips voor een duurzaam watergebruik. 

De actie kadert in de sensibiliseringscampagne #ikdrinkkraanwater, die AquaFlanders in de lente van 2019 lanceerde.

Het verhaal achter de actie

Voor 7 studenten communicatiemanagement van de PXL-hogeschool viel de stage figuurlijk ‘in het water’ door de coronamaatregelen. Zij hebben de voorbije weken - vanuit hun kot - voor AquaFlanders een alternatieve opdracht uitgewerkt, namelijk een online actie met praktische tips om spaarzaam te zijn met kraanwater. 

Belangrijke boodschap

Vlaanderen is, in vergelijking met andere regio’s en landen, één van de meest waterschaarse regio’s. Dit wil zeggen dat er een beperkte hoeveelheid water beschikbaar is per inwoner. Het is dan ook belangrijk dat we met z’n allen bewust en spaarzaam omgaan met dit water.

Tips en tricks

Kraanwater is in eerste instantie een enorm goede dorstlesser. In de sensibiliseringscampagne van AquaFlanders geeft de federatie heel wat tips en tricks mee aan de Vlaming om het waterverbruik te beperken. Zo zijn er heel wat zaken die men kan doen zonder het waardevolle kraanwater te gebruiken, zoals het wassen van de auto of het gazon sproeien. Voor dergelijke activiteiten kan men beroep doen op alternatieven, zoals regenwater of water dat je in de keuken of badkamer opvangt en hergebruikt.

Jouw tip

Iedereen kan deelnemen aan de actie door een persoonlijke tip te delen om water te besparen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de kraan dichtdraaien bij het tandenpoetsen, de planten water geven met water dat je hergebruikt uit de keuken... Je kan deze delen via de social mediakanalen van Kraanwater: Instagram of Facebook met de hashtag #ikdrinkkraanwater, maar je kan deze ook delen via de website van kraanwater

Bekijk de teaser van de studenten