Expo "sporen in het landschap"

Het project 'Sporen in het landschap' speelt zich af op het grensvlak tussen natuur, kunst en erfgoed. Moerbeke is rijk aan natuurschoon.

Via een aantal tussenstops word je meegenomen langs de monumentenroute in het dorpscentrum. Hierlangs wordt een platform geboden aan zowel permanente installaties als vergankelijke kunstvormen die inspelen op het bestaande landschap en de historische gebouwen. De bezoeker kan op zoek gaan naar de soms subtiele dialogen tussen deze kunstwerken en hun omgeving. 

Tijdens de wandeling zijn er rustpunten, banken met QR-codes, waarop je kan luisteren naar de muzikale ingrepen die je anders laten kijken naar deze rurale streek. 

Sporen in het landschap is een initiatief van de Cultuurraad Moerbeke in samenwerking met kunstenaars, onder de noemer van Moerbeke Zomert.

Openingstijden

Buitenlocaties: 24/24, alle dagen vanaf 1 juli t.e.m. 20 september 2021

Binnenlocaties:

Alle locaties bekijken/beleven op één wandeling kan op zondagnamiddag. Reken dan al gauw op anderhalf uur.

Wandelroute

Zin om te wandelen en onderweg van kunst te genieten met aansluitend een bezoek aan de terrassen van Moerbeke Zomert?  Het plan van de kunstroute is fysiek te verkrijgen in de bibliotheek van Moerbeke, de Sint Antonius-Abt kerk én op andere locaties in Moerbeke en de grensdorpen. 

Of je kan het bestand hier downloaden: 

Tarief

De wandeling is gratis. 

Coronamaatregelen

Het parcours is vrij toegankelijk. Wij zorgen voor een veilige omgeving voor je bezoek en vragen dan ook om de coronamaatregelen in acht te nemen. Er wordt ingezet op maximaal contactloos werken. Alle QR-codes kan je raadplegen op je smartphone.

Bereikbaarheid

Openbare parkeerplaatsen
Statiestraat, Markt en Lindenplaats

Openbaar vervoer
De Lijn: lijn 49 (Lokeren - Zelzate), lijn 41 (Moerbeke - Sint-Niklaas) en lijn 85  (Antwerpen Linkeroever – Moerbeke)

Met de fiets
Stalling: Bibliotheek 
Fietssnelweg F412 (Lokeren – Moerbeke) en F41(Zelzate - Antwerpen)

Met de auto
E34 (afrit Moerbeke)