Veilig fietsen in Moerbeke

  • 25 maart 2021

Je hebt ze vast al gezien in onze gemeente, de blauwe borden voor meer fietsveiligheid. Samen met 187 andere gemeenten in Vlaanderen en de VSV zetten we onze schouders onder een nieuwe fietsveiligheidscampagne. 

Naast inspanningen om onze wegen veiliger te maken en de inzet van de politie om geregeld controles te houden, moedigen we deze keer chauffeurs en fietsers zelf aan om ook die kleine inspanningen te leveren voor elkaar. Een kleine moeite kan een groot effect hebben op de fietsveiligheid.

We zochten een aantal locaties uit in onze gemeente waar we extra aandachtig kunnen zijn voor elkaar. Zoals bv. op het kruispunt van de fietsroute - Moerhofstraat waar we fietsers er attent op maken dat ze voorrang moeten verlenen aan automobilisten of op het kruispunt Korte Damstraat - Hospicestraat waar we automobilisten vragen om extra op fietsers te letten voor ze afslaan.

Op deze locaties kan jij zelf mee het verschil maken en de fietsveiligheid verhogen. En met een vriendelijke en positieve bedankt-knipoog kunnen we zoveel meer bereiken! 

Meer info op www.fietsveilig.be