Verplicht mondmasker voor medewerkers en publiek

  • 14 juli 2020

Gemeente Moerbeke besliste op dinsdag 14 juli via een burgemeestersbesluit om vanaf woensdag 15 juli het dragen van een mondmasker in het publieke deel van alle gemeentelijke gebouwen te verplichten. Op die manier wil het gemeentebestuur, samen met alle inwoners, verder blijven bijdragen aan het indammen van COVID 19-besmettingen. 

Sinds zaterdag 11 juli 2020 is het verplicht om een mondmasker te dragen in winkels, winkelcentra en in andere binnenruimtes waar veel mensen samenkomen. Dat besliste het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land. Ook in theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken, musea en gebedshuizen is een mondmasker dragen verplicht. 

Verplicht voor medewerkers en publiek.

Een mondmasker dragen is verplicht voor zowel de medewerkers als  bezoekers en publiek. Medewerkers mogen het mondmasker afzetten in hun kantoor en in vergaderruimtes. Uiteraard moeten zij ook de basisrichtlijnen in acht nemen, zoals minimaal 1,5 meter afstand houden, de ruimte voldoende verluchten en een goede handhygiëne voorzien.

Medewerkers achter het loket mogen het masker afzetten wanneer ze achter een plastic scherm zitten én oordelen dat het nodig is voor het voeren van een duidelijk gesprek. Bezoekers moeten het mondmasker te allen tijde aanhouden. Gemeente Moerbeke behoudt zich het recht voor om bezoekers zonder mondmasker de toegang tot gebouwen te ontzeggen. 

De overheid voorziet voor iedere burger een gratis mondmasker, je kan dit bij voorlegging van de identiteitskaart gratis afhalen bij je apotheker. Klik hier voor meer info.