Webinar Masterplan Moerbeke 2050

  • 10 juni 2020

Moerbeke is één van de weinige gemeenten in Vlaanderen waarvan de kern nog echt omgeven is door weiden, akkers en bos. Om dit ook in de toekomst zo te houden en om een antwoord te bieden op een aantal uitdagingen waarmee Moerbeke vandaag geconfronteerd wordt, liet de gemeente het Masterplan Moerbeke 2050 opmaken. Op 23 juni organiseerde de gemeente een webinar waarin het plan werd toegelicht en waar je met al je vragen bij de ontwerpers terecht kon.

In 2018 schreef de gemeente een wedstrijd uit voor de opmaak van een masterplan Moerbeke 2050. Winnend bureau Lola/List (Rotterdam/Parijs) werkte het voorbije jaar in nauw overleg met de gemeente, de werkgroep mobiliteit, de provincie en aquafin een visie uit voor hoe Moerbeke er in de toekomst moet gaan uitzien. Ook met de inwoners van Moerbeke gingen de ontwerpers in gesprek. In april en september 2019 organiseerde de gemeente twee avonden waarop de plannen aan de bevolking werden voorgesteld en de bewoners hun ideeën en bedenkingen konden meegeven. Het resultaat is een ambitieus masterplan dat een antwoord biedt op uitdagingen zoals het groeiend aantal appartementen in de gemeente, het toenemende verkeer door de kern en de gevolgen van de klimaatverandering. 

Het masterplan biedt een brede visie op hoe Moerbeke er in de toekomst kan gaan uitzien. Het is een ruimtelijk referentiekader waar de gemeente op kan terugvallen als er in de toekomst keuzes moeten gemaakt worden bij de (her)inrichting van pleinen, straten of onbebouwde percelen.

Ben je nieuwsgierig naar hoe Moerbeke 2050 er uit ziet en wil je meer weten? Herbeluister dan de 'Webinar = digitale toelichting' van dinsdag 23 juni waarin de ontwerpers het masterplan toelichten. 

Heb je nog vragen? Bezorg ze digitaal aan masterplan@moerbeke.be