Word jij gastgezin tijdens de zomervakantie voor Europese kinderen uit probleemgebieden?

  • 18 november 2020

Elk jaar zorgt Euro-Children vzw ervoor dat kinderen uit probleemgebieden in Europa een deugddoende vakantie beleven in Vlaamse gastgezinnen. Ze verwelkomen ongeveer 40 kinderen, waarvan 20 die voor het eerst naar België komen.

Kinderen uit Wit-Rusland 

De laatste jaren komen de kinderen vooral uit het zuidoosten van Wit-Rusland, ongeveer 100 kilometer van Tsjernobyl. Alhoewel de nucleaire ramp in Tsjernobyl al dateert van 1986, zijn de gevolgen nog steeds actueel. De kinderen kampen met gezondheidsproblemen (vb. bloedarmoede), leven op eenzijdige nutriënten-arme voeding en groeien op in een permanent vervuilde omgeving wat resulteert in een algemene zwakke gezondheid.  

Een vakantie in ons land, zelfs al is het maar voor enkele weken, betekent een enorme boost voor hun gezondheid.

Vlaamse gastgezinnen

De meeste kinderen keren jaarlijks terug naar hetzelfde gastgezin, maar er zijn ook elk jaar nieuwe kandidaten. Dit jaar verwacht de organisatie 20 jongens en meisjes tussen 8 en 12 jaar, die voor de eerste keer naar Vlaanderen zullen afreizen.

Om de kinderen een warme plek te kunnen bieden, is Euro-Children op zoek naar nieuwe gastgezinnen die op hun beurt vriendschapsbanden willen onderhouden met deze kinderen en hun ouders.

Meer info en contact 

Kandidaat gastgezinnen kunnen contact opnemen op het nummer 0495 67 82 37 of mailen naar info@euro-children.be. Bijkomende informatie vindt u op onze website www.euro-children.be. Neem zeker ook een kijkje op de facebookpagina van Euro-children